AIDA introduceert Duitse asperges en verse aardbeien aan boord

AIDA Cruises brengt een smaakvolle toevoeging aan haar culinaire aanbod met de introductie van **Duitse asperges** en **verse aardbeien** op haar schepen. Tijdens het aspergeseizoen van 2025, dat loopt tot half juni, zullen gasten kunnen genieten van verschillende gerechten met deze geliefde seizoensgroente.
Op 5 mei wordt de **Dag van de Duitse Asperge** gevierd, een moment waarop de herkomst en kwaliteit van dit product centraal staan. Volgens AIDA speelt regionale gastronomie een belangrijke rol in de culinaire visie van het bedrijf.
“Wij vinden het belangrijk om verantwoord om te gaan met ons voedsel aan boord. We willen onze gasten de beste kwaliteit bieden in de keuze en samenstelling van onze gerechten,” aldus **René Thiersch**, senior culinair manager bij AIDA.
Thiersch benadrukt ook het belang van **regionaal inkopen**. “Waar we onze ingrediënten vandaan halen, maakt een groot verschil. Lokaal inkopen is beter voor de inkoop- en transportprocessen en bevordert de samenwerking met lokale producenten en de economie,” voegt hij toe.
Naast asperges kondigt AIDA aan dat ook het **aardbeienseizoen** eraan komt. De vloot zal verse **Noord-Duitse aardbeien** gebruiken, afkomstig van **Karls**, de grootste aardbeienteler van Duitsland. Sinds 2024 werkt AIDA samen met Karls om premium kwaliteit fruit aan boord te brengen.
Dit jaar zullen AIDA-schepen die in de zomer aanmeren in **Warnemünde, Hamburg en Kiel** worden voorzien van aardbeien uit Mecklenburg-Vorpommern.
“De aardbeien van Karls zijn vers, komen rechtstreeks uit de regio en zijn een ware smaakbeleving. We zijn erg blij dat we opnieuw met Karls samenwerken om een stukje thuis op ons bord te brengen,” aldus Thiersch.
Volgens AIDA wordt er dit seizoen ongeveer **30 ton** aardbeien verdeeld over de vloot, waardoor gasten optimaal kunnen genieten van deze zomerse lekkernij.
Reactie