Saga kondigt nieuw restaurant aan op de Spirit of Discovery

Saga heeft een nieuw specialiteitenrestaurant onthuld, La Vie en Rose, in The Club aan boord van de Spirit of Discovery. Tijdens de refit en droogdok van het schip in juni, zal de Parijse brasserie worden toegevoegd om hoogwaardige Franse gerechten te serveren van een menu gecreëerd door de beroemde chef-kok Phil Vickery.
Het bedrijf zei in een persbericht dat Vickery zijn persoonlijke interpretatie van klassieke Franse gerechten zal brengen. Vickery zei: "Ik had veel ideeën, gebaseerd op mijn ervaring met de Franse keuken en ik was enthousiast om ze te delen met Horst Pint [Directeur Hotel Operations] en het team. Nu kan ik niet wachten tot de gasten dit verleidelijke nieuwe menu kunnen ervaren."
Pint, die het project heeft geleid, zei: "Verwacht een warme, ontspannen sfeer met Franse jazzcafémuziek op de achtergrond. De nadruk bij La Vie en Rose in The Club zal liggen op uitzonderlijk eten en een goede ambiance."
"Er zal een keuze zijn uit zes voorgerechten, zeven hoofdgerechten en zes desserts, die allemaal kunnen worden genoten met onze kenmerkende Côte des Roses roséwijn uit de Languedoc-regio in Frankrijk," voegde Pint toe.
De Côte des Roses rosé zal aan boord worden geserveerd als een kenmerkende wijn uit een fles ontworpen door een ontwerper van de École Boulle Gérard Bertrand.
Volgens het persbericht verwijst de naam La Vie en Rose in The Club naar het voormalige populaire restaurant, The Club, gecombineerd met een knipoog naar het eerste cruiseschip van Saga Cruises, de Saga Rose.
Klassieke gerechten zullen worden geserveerd, waaronder traditionele Franse uiensoep, escargots à la bourguignonne (slakken in kruidenboter), het biefstukgerecht Tournedos Rossini, Bourride (visstoofpot met aioli), Dover sole colbert met peterselieboter, eend à l'orange en Crêpes Suzette.
Ontwerper Jo Bowler van Atlantic Marine Interiors, het bedrijf dat het restaurant heeft gestyled, zei: "We wilden een Parijse uitstraling creëren die de Franse cultuur in de late 19e en vroege 20e eeuw oproept, maar met duurzaamheid als kern."
"Veel van het meubilair van onze andere locatie, The Club, is opnieuw vormgegeven met nieuw meubilair dat is vervaardigd in een Britse fabriek met gebruik van Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd hout, zodat we weten dat het hout verantwoord is verkregen. De fluwelen bekleding is 100 procent gerecycled vezel, gemaakt door een Brits koolstofneutraal textielbedrijf, en het tapijt is ontworpen door een Deense fabrikant die duurzame ontwerpen promoot," voegde Bowler toe.
Reactie