Holland America kondigt samenwerking aan met Caputo voor verse Napolitaanse pizza

Image

Holland America Line gaat samenwerken met Caputo, een honderd jaar oude meelfabriek uit Napels, om verse Napolitaanse pizza aan boord te brengen.

Volgens een persbericht zal de rederij dagelijks verse pizza aanbieden, bereid met het hoogwaardige meel van Caputo.

“We zijn trots dat we de echte traditie van Napolitaanse pizza aan onze gasten kunnen aanbieden dankzij onze samenwerking met Caputo, een van de meest gerespecteerde meelproducenten van Italië,” aldus Michael Stendebach, vice-president food, beverage en room division bij Holland America Line.

“Elk onderdeel, van de ingrediënten tot de bereidingswijze, is zorgvuldig gekozen om een ervaring te bieden die niet alleen heerlijk is, maar ook authentiek,” voegde hij toe.

Het idee om Napolitaanse pizza aan boord te brengen kwam van Fleet Chef Marco Marrama, die Caputo’s meel ontdekte en het voorstel deed.

Samen met John Mulvaney, directeur culinaire operaties bij Holland America Line, hielp Marrama bij het opzetten van de samenwerking. Caputo staat bekend om het combineren van traditie, techniek en smaak voor een verfijnde eetervaring aan boord.

De culinaire teams van Holland America worden getraind door Domenico “Mimmo” Tolomeo, Corporate Chef van Orlando Foods en Caputo. Hij zal elk schip in de vloot bezoeken om de trainingen aan boord te verzorgen.

Om de hoogste kwaliteit en authenticiteit te garanderen, reisden leden van het fleet chef-team ook naar New York voor intensieve training in het restaurant van de familie Caputo, Keste.

Onder leiding van pizzameester Roberto Caporuscio kregen de chefs — waaronder Fleet Executive Chefs Daniel Hrgic, Marco Marrama, Sinu Pillai, Pablo Cesar en Pam Sta Ana — training in traditionele Napolitaanse technieken, van het rijzen van het deeg tot het handmatig uitrekken en bakken.

Holland America Line Culinary Ambassador Ethan Stowell nam ook deel aan de training om het programma te ondersteunen en zijn samenwerking met de vloot te verdiepen.

“Het enthousiasme van onze chefs na de training met een echte meester als Chef Caporuscio was geweldig,” zei Marisa Christenson, directeur food & beverage operations en ontwikkeling bij Holland America Line.

“Het is inspirerend om hun passie te zien opbloeien door te leren van zo’n talent, en we kunnen niet wachten tot onze gasten het verschil proeven dat dit brengt in ons pizza-aanbod,” voegde ze toe.